کبودی بعد از جراحی بینی که در اطراف چشم ها و گونه ها رخ می دهد یکی از عوارض جانبی عادی می باشد. به عنوان بخشی از دوره نقاهت ، تعداد زیادی از بیماران مقدار کمی از تغییر رنگ در پوست را تجربه می کنند. جراحی بینی نوعی از عمل های زیبایی محسوب می شود که فرد را به اهداف خود می رساند و ساختار بینی را دستخوش تغییرات زیاد و مفیدی می کند.

 

کبودی بعد از جراحی بینی + دکتر محمد حسین طاهریان

 

چرا کبودی بعد از جراحی بینی رخ می دهد؟

تمامی بیماران این عارضه را تجربه نمی کنند. زمانی که کبودی رخ دهد ، معمولا زیر چشم ها نمایان می شود. این امر زمانی اتفاق می افتد که رگ های خونی اطراف چشم زیر پوست محبوس شده و باعث می شوند این قسمت به رنگ آبی یا بنفش در آید. پس از رینوپلاستی ، گاهی اوقات رگ های خونی اطراف ساختار بینی مختل می شوند و به همین خاطر منجر به سیاهی چشم می شوند.

هر گونه کبودی بعد از جراحی بینی باید در روز هفتم تا دهم شروع به محو شدن کند. مراجعه کنندگان می توانند کمپرس سرد یا یک کیسه یخ را اطراف چشم ها و روی گونه های خود قرار دهند تا تورم و همچنین کبودی کاهش پیدا کند و به طور کل محو شود. این اقدام باید تا حداقل دو یا سه روز بعد از عمل ادامه پیدا کند. پس از اتمام پروسه ، هنگام خواب سر را بالاتر از پایین تنه قرار دهید تا علائم پس از جراحی کمتر شوند.

چه عاملی منجر به کبودی می شود؟

  • نوع رینوپلاستی

تغییر رنگ پوست زمانی رخ می دهد که جراح بینی تغییراتی مثل تراشیدن و شکستن را در استخوان انجام داده باشد. غشای استخوان که به نام پریوستئوم شناخته می شود ، به بینی خون رسانی می کند که در حین ایجاد این تغییرات آسیب می بیند. همین موضوع موجب می شود سیاهی زیر چشم ها و بعضی وقت ها تا گونه ها ایجاد شود. این معضل زمانی اتفاق می افتد که جراح مجبور باشد برای کاهش پهنای بینی ، شکستگی کوچکی را در استخوان ایجاد کند. در این پروسیجر پریوستئوم که سطوح پایینی و بالایی بینی را می پوشاند ، بریده می شود.

  • سن

بیمارانی که سن بالاتری دارند معمولا رگ های خونی آسیب پذیرتری نیز دارند. این مسئله معمولا افراد بالای 45 سال را شامل می شود.

  • بیماری های خونی

اگر شما یا یکی از اعضای خانوده تان سابقه کبودی یا خونریزی شدید بعد از هر نوع عملی را داشتید ، باید این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.

  • سیگار کشیدن

استعمال دخانیات توانایی بدن در لخته کردن خون را کاهش می دهد و همین امر به طولانی شدن دوره نقاهت می شود. هر چه این مدت زمان طولانی تر باشد ، کبودی بعد از جراحی بینی نیز مدت بیشتری باقی می ماند.

  • دارو

اگر داروهایی مثل ایبوبروفن مصرف می کنید که خون را رقیق می کنند ، پس باید پیش از جراحی با دکتر صحبت کنید تا برنامه ریزی را برای شما انجام دهد و در مورد مصرف این داروها شما را راهنمایی کند.

حقایقی درباره کبودی 

بیشتر این تغییر رنگ ها نتیجه ی جراحات جزیی هستند و بعد از چند روز خود به خود بهبود می یابند، اما نشان دهنده ی میزان جراحت در عمل جراحی بینی هستند .شایع ترین علت کبودی وارد شدن ضربه به چشم ، بینی یا پیشانی است و همچنین دردناک شدن و تورم نیز شایع ترین نشانه های این عارضه می باشد.

راه های درمانی کبودی بعد از جراحی بینی

درمان خانگی :

  • مراقبت های خانگی برای کبودی چشم شامل این موارد می شود : استراحت و کمپرس سرد بلافاصله بعد از عمل جراحی برای کمک به کاهش تورم و درد .
  • یخ به وسیله ی تنگ کردن رگ های خونی، کاهش تجمع مایعات، سرد کردن و بی حس کردن آن ناحیه موجب کاهش تورم می شود.
  • برای 24 ساعت اول در هر ساعت 20 دقیقه از یخ استفاده کنید ( یک پاکت تمیز از سبزیجات یخ زده مانند لوبیا و ذرت که بتواند با شکل صورت مطابقت پیدا کند بهتر از قالب های مکعبی یخ عمل می کند )
  • برای جلوگیری از سرما زدگی آن قسمت می توان از یک پارچه استفاده کرد.
  • از گذاشتن گوشت سرد خام بر روی چشم کبود خودداری کنید زیرا گوشت سرد مملو از باکتری های پنهان است و گذاشتن آن بر پوست آسیب دیده بسیار خطرناک است

مراقبت های دارویی به منظور کاهش کبودی بعد از جراحی بینی

درمان تجویز شده برای کبودی های سطحی بیشتر شامل همان مراقبت های خانگی می شود :

  • داروهای ضد درد مانند استامینافون (تلنول) یا ایبوپروفن (ادویل،موترین) . از مصرف آسپرین (مگر اینکه توسط دکتر یا متخصص قلب برای قلبتان تجویز شده باشد) خودداری کنید زیرا ممکن است باعث افزایش خونریزی بشود.
  • استراحت
  • مراقبت از ناحیه ی آسیب دیده

نکته : از فعالیت های آسیب زننده ی احتمالی تا بعد از بهبود چشم هایتان خودداری کنید

برای آسیب های عمیق تر ، بیمار باید به یک متخصص مناسب مراجعه کند. برای مثال چشم پزشک که می تواند آسیب وارد شده به چشم بیمار را درمان کند یا یک متخصص گوش و حلق و بینی و یا جراح فک و صورت برای شکستگی های صورت .

در صورتی که علائم زیر را مشاهده کردید با دکتر خود تماس بگیرید

  • عدم کاهش کبودی ها
  • افزایش درد
  • کبودی های اطراف چشم مربوط به ضربه نیست ، نشانه هایی از عفونت در آن دیده می شود (برای مثال، تب، گرمی، قرمز شدن و چرک کردن)
  • اگر فرد دچار تغییرات رفتاری شده باشد مانند، فراموشی، حرارت ، تهوع، استفراغ ،سرگیجه ،کاهش بینایی (یه خصوص هر دو چشم ) یا ناتوانی در حرکت چشم ها (برای مثال ناتوانی در نگاه کردن به جهت های مختلف)