یبوست بعد از جراحی بینی ممکن است به دلیل استرسی باشد که بدن در حین عمل متحمل می ‌شود. این وضعیت منجر به سفت شدن مدفوع و دشواری دفع آن می شود. یبوست یکی از عوارض جانبی رایج جراحی بینی است که اغلب مردم از آن مطلع نیستند. این فرایند با گذشت زمان ، مدفوع را سفت ‌تر و سخت ‌تر می‌ کند زیرا در این زمان آب بیشتری از روده بزرگ جذب می ‌شود و مدفوع را خشک ‌تر می کند. بیماران پس از جراحی بینی به دلایل مختلفی مستعد یبوست هستند که یکی از اصلی ‌ترین دلایل آن مصرف داروهای مسکن است. این مقاله از دکتر محمدحسین طاهریان ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در تهران ، به تمام موارد و علت های یبوست پس از رینوپلاستی می پردازد.

 

constipation after rhinoplasty

 

علل ایجاد یبوست بعد از جراحی بینی

برخی از علل شایع یبوست پس از جراحی بینی شامل موارد زیر است:

داروهای مسکن :

داروهای مسکن که برای کنترل درد تجویز می ‌شوند ، می ‌توانند حرکت غذا را در دستگاه گوارش کاهش دهند و منجر به جذب بیشتر آب از روده‌ ها شوند ، که این امر احساس نیاز به دفع مدفوع را کاهش می ‌دهد و بنابراین بیماران بسیاری ، پس از عمل بینی با مشکل یبوست مواجه می شوند.

غذا و نوشیدنی بعد از جراحی بینی :

به عنوان بخشی از مراقبت ‌های پیش از عمل بینی ، باید چند ساعت قبل از عمل ناشتا باشید. بعد از جراحی ، برخی افراد به دلیل مصرف کم مایعات ، ممکن است دچار یبوست شوند. بنابراین ، برای پیشگیری از یبوست بعد از جراحی بینی مصرف مایعات و غذاهای آبکی ، بسیار توصیه می ‌شود.

عدم فعالیت :

بی ‌تحرکی پس از جراحی بینی ، مانند گذراندن زمان بیشتر در رختخواب ، می ‌تواند منجر به یبوست شود.

بیهوشی :

بیهوشی علاوه بر ایجاد خواب ، عضلات را نیز فلج می‌ کند و تا زمانی که روده‌ ها فعال نشوند ، مدفوع نمی‌ تواند به طور طبیعی از سیستم گوارشی حرکت کند. بنابراین داروی بیهوشی نیز می تواند بر مشکل دفع مدفوع تاثیرگذار باشد.

علائم یبوست پس از جراحی

شامل مدفوع سفت ، نیاز به فشار در حین اجابت مزاج ، نفخ یا افزایش گاز، درد شکم یا رکتوم ، احساس تخلیه ناقص پس از اجابت مزاج ، داشتن کمتر از سه بار اجابت مزاج در هفته و کاهش ناگهانی در اجابت مزاج است. اگر این علائم را تجربه کردید ، حتما از پزشک خود درباره راه ‌های کنترل یبوست بعد از جراحی بینی مشورت بگیرید.

داروهایی برای پیشگیری از یبوست

جراح بینی حاذق در تهران ممکن است یک نرم‌ کننده مدفوع تجویز کند تا به همراه داروی ضد درد از یبوست جلوگیری شود. حتی اگر قبلاً یبوست نداشته‌ اید، توصیه ‌های دکتر محمدحسین طاهریان را جدی بگیرید ، زیرا پیشگیری از یبوست بسیار ساده ‌تر و راحت ‌تر از درمان آن است. در صورت بروز مشکل یبوست ، حتماً به پزشک مراجعه کنید و از داروهای تجویزی ایشان برای رفع یبوست بعد از جراحی بینی استفاده کنید. استفاده از داروهای بدون نسخه ممکن است بدن را تحریک کرده و باعث بروز عوارض دیگر شود.

مصرف مایعات بیشتر

افزایش مصرف مایعات ، تمرکز بر نوشیدنی‌ هایی مانند آب و آب ‌میوه و اجتناب از نوشیدنی ‌های کافئین ‌دار می ‌تواند به حفظ رطوبت بدن کمک بسزایی کرده و خطر یبوست را کاهش دهد. همچنین مایعات به بدن کمک می ‌کنند تا یبوست بعد از جراحی بینی را با سرعت بیشتری بهبود دهد. فراموش نکنید داروهای ضد درد خود را با آب فراوان مصرف کنید و در طول روز به نوشیدن آب ادامه دهید.

مصرف فیبر

یک رژیم غذایی سالم می ‌تواند خطر یبوست را کاهش دهد. با مصرف سبزیجات و میوه ، ترجیحاً به صورت تازه و طبیعی ، می توانید میزان فیبر دریافتی خود را افزایش دهید. همچنین می بایست از مصرف غذاهایی که دفع مدفوع را دشوار می ‌کنند خودداری کنید. برای بسیاری از افراد ، مصرف پنیر نیز ممکن است منجر به ایجاد یبوست بعد از جراحی بینی شود و همچنین مواد غذایی پر از گوشت می ‌تواند یبوست را افزایش دهند.

درمان یبوست پس از عمل جراحی

اگر پس از جراحی بینی دچار یبوست شدید ، توصیه ‌های پیشگیرانه می ‌توانند مفید باشند. افزایش مصرف آب و تغییرات در رژیم غذایی با افزودن فیبر به وعده‌ های غذایی ضروری است. درمان ‌های یبوست بعد از جراحی بینی در تهران با توجه به شدت این عارضه متفاوت می باشند که مصرف نادرست آن ‌ها می‌ تواند باعث ناراحتی شکمی شود. به عنوان مثال ، مصرف بیش از حد داروها یا درمان ‌های تحریک‌ کننده نیز می ‌تواند منجر به ایجاد درد و اسهال شود.