جراحی بینی اغلب به عنوان یکی از پیچیده ترین و متنوع ترین جراحی های زیبایی شناخته می شود. از این رو تکنیک های فراوانی برای به دست آوردن نتایج مختلف در این زمینه به وجود آمده است. مشکلاتی که می توان با جراحی بینی آنها را اصلاح کرد شامل مشکلات تنفسی، ساختاری و زیبایی است و به همین دلیل هریک نیازمند روش های مختلف جراحی بینی است. یکی از شایع ترین مشکلات در جراحی بینی، قوز بینی است که می تواند ظاهر بینی را بزرگتر نشان دهد و زیبایی آن را دچار اختلال کند. یکی از روش های بسیار مفید برای اصلاح و تراشیدن قوز بینی، سوهان کشیدن بینی یا رسپینگ نام دارد.

 تکنیک رسپینگ یا سوهان کشیدن چیست؟

رسپ به معنای سوهان بوده و از آنجایی که بیشتر جراحی های بینی نیازمند اصلاح استخوان یا پل بینی هستند، تکنیک رسپینگ یا سوهان کشیدن بینی روشی مفید و موثر در جراحی بینی های استخوانی محسوب می شود. جراح بینی با روش سوهان کشیدن، استخوان اضافه یا برآمدگی های آن را تراشیده و به پل بینی شکل دلخواه بیمار را می دهد.

ابزارهای رسپینگ

رسپینگ بینی از زمان های قدیم یکی از روش های رایج جراحی بینی بوده است. البته با وارد شدن ابزارهای جدید و اتوماتیک به بازار، رسپینگ بسیار آسان تر از گذشته شده است.

اصلاح قوز بینی با سوهان کشیدن

همانطور که می دانید، پل بینی از استخوان و غضروف تشکیل شده است. برای اصلاح قوز بینی روش های متعددی وجود دارد که یکی از موثر ترین آنها سوهان کشیدن بینی است. از آنجایی که قوز بینی مشکلی بسیار شایع در میان متقاضیان جراحی بینی است، جراحان بینی تخصص و تبهر خاصی در این زمینه پیدا کرده اند. به دلیل آنکه سوهان کشیدن بینی هیچ شکستگی یا برشی را روی استخوان بینی ایجاد نمی کند، جراحان بینی ترجیح می دهند تا برای اصلاح قوز جزئی بینی از آن استفاده کنند. البته سوهان کشیدن بینی بدون جراحی نیز امری غیر ممکن است و حتما باید بیمار تحت عمل قرار گیرد. در برخی موارد ممکن است پس از سوهان کشیدن بینی لازم باشد از روش جراحی استئوتومی بینی یا برش دادن استخوان بینی استفاده شود.

جراح بینی برای اینکه نشان دهد چه میزان از قوز بینی باید برداشته شود، روی پوست بینی را قبل از بیهوش کردن بیمار، علامت گذاری می کند. از آنجایی که میزان کاهش پل بینی از قبل مشخص می شود، در نتیجه سوهان کشیدن و رسپینگ بینی کار سختی نخواهد بود. حتی ممکن است جراح بینی در اتاق جراحی، عکسی از فرم دلخواه بیمار قرار دهد تا بتواند کاملا طبق نظر وی عمل کند.

تفاوت جراحی استئوتومی و رسپینگ

به طور کلی، برای برطرف کردن قوز بینی می توان از روش استئوتومی یا رسپینگ بینی استفاده کرد. برای بینی هایی که قوز بسیار شدیدی دارند و نمی توان با سوهان کشیدن آن را رفع کرد، جراح مجبور است از روش استئوتومی یا شکستن استخوان بینی استفاده کند. همچنین برای اصلاح بینی های پیچ خورده یا باریک کردن بینی های پهن از این روش استفاده می شود.

در این روش ابزاری بسیار تیز برای برش دادن استخوان به کار می رود. ممکن است پس از برش دادن، از سوهان کشیدن بینی برای اصلاحات و فرم دهی های نهایی استفاده گردد. حتی در برخی مواقع ممکن است با صلاح دید جراح، از گرافت برای بهبود فرم دهی استفاده گردد. جراحی بینی به همراه گرافت تکنیکی مدرن است که ممکن است از گرافت طبیعی یا مصنوعی برای شکل دهی بهتر به پل بینی استفاده کنند.

برای بینی هایی که قوز جزئی دارند، تنها سوهان کشیدن برای تراشیدن اندک برآمدگی کافی است و نیازی به برش یا شکستن نیست.

مشکلات سوهان کشیدن بینی

در واقع اینکه فکر کنیم تمام جراحی های بینی منجر به نتایج ایده آل می شوند، غیر واقعی است. در این میان ممکن است علیرغم تلاش های جراح بینی، عوارض عمل بینی استخوانی چه از لحاظ عملکری و چه زیبایی پیش آید. با وجودی که یک جراح باتجربه از سوهان برای تراشیدن میزان زیادی از بافت بینی استفاده نمی کند ولی بیمار نیز باید تمام تلاش خود را برای به دست آوردن نتیجه دلخواه انجام دهد. اگر پس از پیدا کردن جراح بینی ماهر، سعی کنید مراقبت های پس از جراحی بینی را تمرین کنید و انتظارات واقع بینانه ای از جراحی داشته باشید، احتمال گرفتن نتیجه موفقیت آمیز به حداکثر خواهد رسید. در صورت نارضایتی از نتیجه عمل بینی یا عدم موفقیت جراحی سوهان کشیدن بینی، جراحی ترمیمی بینی می تواند گزینه مناسبی باشد.

بهبودی پس از رسپینگ

با اینکه در سوهان کشیدن بینی استخوان بینی شکسته نمی شود، اما باز هم آسیب و جراحتی به بدن وارد خواهد شد. به همین دلیل ورم و کبودی پس از جراحی بینی طبیعی بوده و تا زمانی که بدن به طور کامل بهبود نیابد، باقی خواهد ماند. برای آنکه 90 درصد نتیجه جراحی مشخص شود باید حداقل 9 ماه صبر کرد.

در بیمارانی که از روش سوهان کشیدن بینی برای کاهش قوز بینی استفاده شده و هیچ گونه تغییری در نوک بینی نیز انجام نشده است، ورم بینی می تواند تا یک سال باقی بماند. صبور باشید و حداقل به مدت یک سال پس از جراحی به طور منظم برای معاینه به پزشک خود مراجعه کنید.