ضربه به بینی پس از جراحی می تواند عواقب متعددی داشته باشد ، زیرا در روزهای ابتدایی پس از جراحی بینی ، غضروف و استخوانهای بینی به طور کامل بهبود نیافته اند و حساسیت زیادی دارند. وارد شدن هر گونه ضربه ممکن است باعث تغییر در نتیجه عمل شود و عواقبی برای فرد به همراه داشته باشد. خواندن این مقاله از دکتر محمد حسین طاهریان ، بهترین جراح و متخصص گوش و حلق و بینی تهران می تواند شما را به جهت جلوگیری از این عارضه آگاه کند.
تأثیر بر روند بهبودی : ضربه به بینی پس از جراحی می تواند منجر به اختلال در روند بهبودی شود. غضروفها و بافتهای بینی که هنوز به طور کامل بهبودی نیافته اند ، ممکن است به شدت تحت تأثیر قرار بگیرند و باعث افزایش تورم ، کبودی و ناراحتی شوند. در برخی موارد ، این ضربه می تواند به محل جراحی آسیب برساند و نیاز به مداخله دوباره داشته باشد.
تغییرات در نتیجه زیبایی : ضربه به بینی بعد از عمل ممکن است باعث تغییراتی در نتیجه عمل زیبایی بینی شود. بینی ممکن است به شکل نامتقارن یا بدشکل تغییر کند که در برخی موارد نیاز به جراحی دوباره برای اصلاح دارد. این مسئله برای افرادی که به دنبال جراحی زیبایی بینی هستند ، ناراحت کننده است زیرا ممکن است سبب نیاز به مداخلات اضافی و طولانی تر در فرآیند بهبود شود.
مشکلات عملکردی : ضربه به بینی پس از جراحی می تواند منجر به مشکلات عملکردی شود ، به ویژه برای افرادی که عمل بینی را به دلیل مشکلات تنفسی یا دیگر مسائل عملکردی انجام داده اند. در این صورت آسیب به ساختارهای بینی می تواند منجر به اختلال در جریان هوا و مشکلات تنفسی شدیدتری شود که نیاز به درمان بیشتری دارد.
پیشگیری از ضربه به بینی
این امر پس از جراحی بسیار حیاتی است تا از هرگونه عوارض اضافی جلوگیری شود. پس از انجام این پروسیجر ، رعایت دستورالعملهای پس از عمل که توسط جراح تعیین می شود ، بسیار حائزاهمیت است. این دستورالعملها شامل راهنماییهایی درباره مراقبت پس از جراحی ، فعالیتهایی که باید اجتناب شود ، و نحوه محافظت از بینی در برابر ضربههای احتمالی می باشد. رعایت این دستورالعملها اساسی است تا خطرات آسیب دهی را به حداقل خود برساند و فرآیند بهبودی بهتری داشته باشد.
پیروی از دستورالعملهای پس از عمل
از مهم ترین اقدامات پس از جراحی بینی ، پیروی دقیق از دستورالعملهای ارائه شده توسط بهترین جراح بینی تهران است که در بالا ذکر شد. رعایت این دستورالعملها به جهت بهبودی مناسب و جلوگیری از عوارض مضر بسیار حیاتی است.
اجتناب از فعالیت های بدنی
در مراحل اولیه بهبودی ، حتی تا زمانی که پزشک شما اجازه می دهد ، باید از انجام فعالیتهای بدنی که ممکن است خطر ضربه به بینی پس از جراحی را به همراه داشته باشند ، خودداری کرد. این حرکات شامل ورزشهای شدید و فعالیتهایی است که نیاز به خم شدن یا بلند کردن اجسام سنگین است. دکتر طاهریان در تهران دستورالعملهای خاصی را درباره زمان مناسب برای آغاز فعالیتهای بدنی بی خطر بر اساس پیشرفت شخصی شما ارائه خواهد داد.
از ابزار محافظ استفاده کنید
اگر درگیر مشاغلی هستید که شما را در معرض خطر آسیب تصادفی به بینی تان قرار می دهد ، بهتر است از وسایل محافظ استفاده کنید. به عنوان مثال ، در صورت ورزش ، استفاده از ماسک محافظ می تواند از ضربه مستقیم به بینی جلوگیری کند. به همین ترتیب ، افرادی که در محیط های کاری خود در معرض صدمه به صورت شان هستند ، می بایست از تجهیزات حفاظتی مناسب استفاده نمایند.
مراقب محیط اطراف خود باشید
به محیط خود توجه نمایید و در مواقعی که در معرض خطر ضربه تصادفی به بینی تان هستید محتاط باشید. از مکان های پر هرج و مرج و شلوغی که ممکن است در آنها ضربه به بینی تان وارد شود ، خودداری کنید و مراقب اشیاء اطرافتان باشید که با بینی شما تماس شدید نداشته باشند.
در حالت مرتفع بخوابید
در مراحل اولیه بهبودی ، برای کاهش التهاب و به حداقل رساندن ضربه به بینی پس از جراحی ، به طور ناخواسته در زمان استراحت ، توصیه می شود سرتان بالا باشد. استفاده از بالش های اضافی و یا یک بالش مخصوص می تواند به بهبود بهینه شما کمک شایانی کند.
از مواد حساسیت زا و محرک دوری کنید
قرار گرفتن در معرض آلرژن ها می تواند منجر به احتقان بینی و در پی آن عطسه شود که خطر ضربه به بینی پس از جراحی را طی فرایند بهبودی افزایش می دهد. برای کاهش احتمال عطسه ای که می تواند بر محل جراحی تاثیر منفی بگذارد ، توصیه می شود از مواد محرک زای شناخته شده همچون گرده گل ، گرد و غبار، و همچنین بوهای تند دوری کنید.