پولیپ بینی چیست ؟

پولیپ بینی یک توده نرم ، بدون درد و غیر سرطانی است که در پوشش مسیر های بینی یا سینوس ها قرار گرفته است . پولیپ ها مانند قطره اشک یا خوشه انگور آویزان می شوند. آن ها ناشی از التهاب مزمن ناشی از آسم، عفونت های دوره ای، آلرژی، حساسیت به مواد مخدر یا اختلالات ایمنی خاص هستند.

پولیپ بینی

پولیپ های کوچک ممکن است هیچ گونه علائمی نداشته باشند. اما توده های بزرگ تر یا گروهی از پولیپ ها با هم می توانند مسیرهای بینی شما را مسدود کرده یا به مشکلات تنفسی، از دست دادن حس بویایی و عفونت های مکرر منجر شوند.

پولیپ می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد اما بیشتر در افراد میانسال شایع است. برای کوچک کردن یا از بین بردن پولیپ ها می توان از دارو استفاده کرد اما گاهی اوقات برای از بین بردن پولیپ به جراحی بینی هم نیاز داریم. حتی بعد از درمان های موفق و موثر ممکن است پوليپ بيني برگردد.

تعریف پولیپ بینی

پولیپ های بینی بافت های ملتهب و متورم رشد یافته ای می باشند که نرم هستند. پلیپ ها دارای ساختار کیسه شکل هستند. پلیپ ها نواحی داخل بینی یا سینوس های آن را پوشش می دهند.

سینوس ها گروهی از فضاهای پر شده با هوا در داخل استخوان های صورت شما هستند. آن ها به حفره بینی متصل می شوند. سینوس ها دارای یک فضای پر شده بزرگ با هوا در پشت بینی می باشند. معمولاً این فضاها نسبتاً باز هستند. ولی پولیپ های بینی می توانند آنقدر رشد کنند که این فضا را مسدود نمایند. این امر می تواند به ایجاد مشکل در تنفس منجر شود.

پولیپ های بینی، زیرشاخه رینوسینوزیت های مزمن هستند. در این موقعیت پولیپ ها باعث می شوند، حفره و سینوس های بینی، برای بیش از 4 تا 12 هفته، ملتهب شوند. ولی پولیپ های بینی در تمامی افراد این مشکل را ایجاد نمی کنند و ممکن است باعث بروز ناهنجاری های دیگری در فرد شوند.

برخی از بافت های رشد یافته که در حفره بینی شکل می گیرند، سرطانی هستند. ولی پولیپ های بینی واقعی، سرطانی نیستند. پولیپ یک بیماری شایع است که می تواند هر کسی را درگیر کند.

چه چیزی باعث پولیپ می شود؟

محققان هنوز درحال بررسی علل پولیپ هستند. التهاب بافت، یکی از مهم ترین دلایل ایجاد پلیپ می باشد. پولیپ اغلب در میان افراد دارای مشکلات زیر رایج تر است:

  • آسم
  • حساسیت به آسپرین
  • عفونت سینوس مزمن
  • فیبروز سیستیک
  • تب یونجه

ژن های خاص نیز گاهی در رشد پولیپ کمک می کنند. این مطلب خصوصا در مورد ژن هایی صدق می کند که در سیستم ایمنی بدن و واکنش های التهابی آن ایفای نقش می نمایند. اگر دیگر اعضای خانواده دارای پولیپ باشند، احتمال دچار شدن شما نیز به آن، زیاد است.

نشانه های مشترک پوليپ بيني و سینوزیت مزمن

پولیپ به التهاب پوشش مسیرهای بینی و سینوس ها مرتبط است که بیش از 12 هفته ادامه پیدا می کند (سینوزیت مزمن). با این حال ممکن است کسی سینوزیت مزمن داشته باشد ولی پوليپ بيني نداشته باشد (سینوزیت مزمن بدون داشتن پولیپ شایع تر است ).

پولیپ ها زائده هایی نرم و غیر قابل لمس هستند به همین دلیل اگر کوچک باشند شما متوجه آن ها نمی شوید .فقط پولیپ های متعدد یا بزرگ ممکن است مسیر بینی شما را مسدود کند.

علائم و نشانه های مشترک سینوزیت مزمن با پوليپ بيني عبارتند از :

  • آبریزش بینی
  • گرفتگی مداوم بینی
  • آبریزش از پشت بینی
  • کاهش یا عدم حس بویایی
  • درد سر و صورت
  • درد در دندان های بالا
  • احساس فشار بر روی پیشانی و صورت
  • خرناس کشیدن
  • احساس خارش اطراف چشم

پولیپ بینی

علائم رایج پولیپ

اگر پولیپ داشته باشید، ممکن است احساس کنید که چند ماه دارای سرما خوردگی هستید. برخی دیگر از پلیپ ها، از رینوسینوزیت های مزمن نشأت می گیرند.

رایج ترین علائم پولیپ های بینی عبارتند از:

  1. گرفتگی بینی
  2. آبریزش بینی
  3. پر شدگی سینوس صورت (معمولاً بدون درد)
  4. ترشح پشت بینی
  5. کاهش یافتن حس بویایی
  6. احساس گرفتگی بینی و مجبور شدن به تنفس از راه دهان

علائمی از قبیل تب یا ترشح زرد یا سبز از بینی، جز در صورت داشتن عفونت، بروز نمی کنند.

علائم پولیپ ، باعث ایجاد اختلال در وضعیت سلامتی فرد می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه بیماری پلیپ بینی، به پزشک خود مراجعه کنید.

تشخیص پولیپ بینی

تشخیص با یک آزمایش فیزیکی و بررسی تاریخچه سلامت کامل ، آغاز می شود. پزشک ، بینی شما را معاینه می کند. وی همچنین با یک ابزار ساده دارای منبع نور ، پولیپ های شما را نگاه می کند.

پزشک به اطلاعات بیشتری درباره سینوس ها و حفره بینی نیاز دارد. او سعی می کند منشاء پولیپ ، از قبیل آلرژی های خاص را پیدا کند. شما باید تست هایی از قبیل موارد زیر را انجام دهید :

آندوسکوپ بینی : پزشک ، یک لوله انعطاف پذیر بلند با یک منبع نور در انتهای آن را در بینی شما وارد می کند. با کمک این وسیله ، می تواند داخل بینی و سینوس های شما را ببیند.

سی تی اسکن : این تست در صورتی انجام می شود که تشخیص ، آشکار نباشد. اشعه های X از بینی شما عبور کرده و تصاویری را خلق می نماید که بوسیله کامپیوتر ، تجزیه و تحلیل می شود.

ام آر آی : در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر ، این تست انجام می شود. دستگاه ام آر آی ، از یک میدان مغناطیسی برای تولید تصویر ساختارهای داخل بدن شما ، استفاده می کند.

تست آلرژی : این تست برای تشخیص آلرژی انجام می شود.

بیوپسی پولیپ : این اغلب تنها در صورتی انجام می شود که پزشک به یک بافت سرطانی مشکوک باشد. پزشک پولیپ را بر می دارد و از آن یک نمونه می گیرد. این نمونه ، برای تشخیص سرطانی بودن یا نبودن توده ، مورد آزمایش قرار می گیرد.

پولیپ بینی

چه زمانی باید به دکتر مراجعه کنیم ؟

اگر علائم پوليپ بيني بیش از 10 روز ادامه پیدا کرد به دکتر مراجعه کنید .علائم سینوزیت مزمن و پوليپ بيني مشابه خیلی از بیماری های دیگر از جمله یک سرماخوردگی ساده است .

اگر شرایط زیر را تجربه کردید بلافاصله باید به پزشک مراجعه کنید :

  • مشکل جدی در تنفس
  • علائم بیماری شما به طور ناگهانی بدتر شدند
  • دو بینی ، کاهش بینایی یا کاهش توانایی برای حرکت چشم ها
  • التهاب شدید اطراف چشم
  • افزایش سردرد به همراه تب بالا یا ناتوانی در نگه داشتن سر به جلو

دلایل ایجاد پولیپ چیست؟

دانشمندان هنوز به طور کامل درک نکرده اند که چه چیزی باعث ایجاد پولیپ می شود. مشخص نیست که چرا بعضی از افراد التهاب های مزمن را توسعه می دهند یا چرا در بعضی از افراد التهاب های مداوم باعث ایجاد پولیپ می شود و در افراد دیگر این اتفاق نمی افتد. این التهاب ها در غشای مخاطی داخل بینی و سینوس ها ایجاد می شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد افرادی که پولیپ تولید می کنند، نشانگر های شیمیایی و واکنش سیستم ایمنی متفاوتی نسبت به افرادی که پولیپ تولید نمی کنند دارند.

پولیپ در هر سنی ممکن است ایجاد شود اما بیشتر در افراد میانسال شایع است. پولیپ ممکن است در هر جای سینوس ها و مسیر های بینی تشکیل شود اما اغلب اوقات در ناحیه ای که سینوس ها نزدیک چشم ها، بینی و استخوان گونه هستند ایجاد می شود.

عوارض احتمالی پولیپ

پولیپ گاهی باعث بروز عوارضی می شود. عفونت سینوس یکی از رایج ترین آن ها است. این عفونت ها اغلب بازمی گردد و ماندگار ( مزمن ) است. اگر دچار عفونت باکتریایی شده باشید. درمان با آنتی بیوتیک ، مورد نیاز خواهد بود.

پزشک ، علائم را جهت اطمینان از عدم وجود مشکل در شما ، تحت بررسی قرار می دهد. اگر یکی از این مشکلات در شما وجود داشته باشد ، به آنتی بیوتیک نیاز دارید. در موارد بسیار نادر ، جراحی نیز مورد نیاز است.

پولیپ های بینی خیلی بزرگ نیز گاهی مسیر عبور هوا از بینی را در طول خواب ، مسدود می کنند. این آپنه خواب انسدادی نامیده می شود. روز بعد ، شما احساس خستگی شدید می کنید. اگر این علائم را در خود مشاهده کردید ، به پزشک اطلاع دهید.

اقدامات درمانی در جهت درمان پولیپ

درمان این بیماری به علائم، سن و سلامت عمومی شما وابسته است. همچنین به شدت مشکل نیز بستگی دارد.

درمان با هدف کاهش التهاب و اندازه پولیپ ها انجام می شود. پزشک اغلب، درمان را با داروهای استروئید که از طریق بینی استنشاق می شوند، آغاز می کند. این داروها می توانند التهاب را کاهش دهند. افرادی که به استروئید استنشاقی واکنش مثبت نشان نمی دهند، داروی استروئید خوراکی برایشان تجویز می شود.

درمان های دیگر پولیپ عبارتند از:

  • داروهایی برای کمک به کاهش التهاب
  • تجویز آنتی بیوتیک ها برای کمک به کاهش اندازه پولیپ
  • شستشوی روزانه سینوس ها با محلول آب و نمک
  • آنتی هیستامین ها برای کاهش واکنش های آلرژی
  • ایمونوتراپی آلرژی و از بین بردن عوامل آلرژی زا
  • درمان حساسیت به آسپرین

علیرغم این درمان ها، گاهی علائم بیماری برطرف نمی شوند. در صورت بروز این شرایط، انجام جراحی، مفیدترین روش درمانی است. جراحی، اغلب فرد را از شر علائم خلاص می کند. ولی گاهی علائم بعد از چند ماه تا چند سال دوباره باز می گردند. درمان علت پایه پولیپ به منظور کمک به جلوگیری از شکل گرفتن آن، حائز اهمیت می باشد. بعد از جراحی، برای کمک به پیشگیری از بازگشت پولیپ، باید داروهای استروئید مصرف شود.

درمان پولیپ بینی

از بین بردن سینوزیت مزمن چه همراه با پولیپ باشد و چه بدون پولیپ باشد یک بیماری چالش برانگیز است.

هدف درمان پولیپ کوچک کردن سایز پولیپ یا از بین بردن آنهاست. اولین روش معمولا استفاده از دارو است. گاهی اوقات ممکن است به جراحی نیاز باشد اما این کار ممکن است نتیجه دائمی نداشته باشد چون پولیپ ها معمولا برمی گردند.

پولیپ بینی

درمان دارویی

آغاز درمان پولیپ معمولا با دارو است این داروها حتی می تواند پولیپ های بزرگ را کوچک کرده و از بین ببرد.

درمان های دارویی عبارتند از :

اسپری های بینی ( کورتیکواستروئید ها ): دکتر شما احتمالا این اسپری بینی را برای کاهش التهاب بینی تان تجویز می کند.این روش درمانی ممکن است پولیپ ها را کوچک کرده یا به کلی از بین ببرد .اسپری های کورتیکواستروئید شامل این مواد می شود : فلوتیکازون ،بودزوناید ، فلونیزولید ، مومتازون ، تریامسینولون ، بکلومتازون و سیکلسونید .

کورتیکو استروئید های خوراکی و تزریقی : اگر اسپری های کورتیکواستروئید موثر واقع نشد، دکترتان ممکن است نوع خوراکی آن را برایتان تجویز کند مانند پردنیزون که هم می تواند به تنهایی تجویز شود و هم می تواند همراه با اسپری آن تجویز شده باشد. از آنجایی که کورتیکواستروئید های خوراکی می تواند عوارض جانبی مهمی داشته باشد شما فقط برای یک دوره کوتاه از آن ها استفاده می کنید. اگر پولیپ شدید و ماندگار باشد ممکن است از کورتیکواستروئید های تزریقی استفاده شود .

داروهای دیگر : دکتر شما ممکن است داروهایی برایتان تجویز کند که می تواند شرایطی که منجر به التهاب مزمن در سینوس ها و مسیرهای بینی شما می شود را درمان می کند. این داروها عبارتند از : آنتی هیستامین که آلرژی را کنترل می کند و آنتی بیوتیک که می تواند عفونت های دوره ای و مزمن را درمان  کند. درمان و حساسیت زدایی به  آسپرین هم می تواند برای برخی از بیمارانی که پولیپ دارند مفید واقع شود.

جراحی پولیپ بینی

اگر دارو درمانی نتوانست پولیپ را کوچک کند و از بین ببرد ،ممکن است نیاز به جراحی اندوسکوپیک داشته باشید تا به وسیله آن پولیپ ها از بین رفته و مشکلاتی که باعث التهاب سینوس ها و ایجاد پولیپ می شدند را درمان کند.

در جراحی اندوسکوپی جراح بینی یک لوله کوچک را که دارای ذره بین و یک دوربین کوچک است (اندوسکوپ) وارد سوراخ های بینی تان کرده و به طرف حفره های سینوس شما هدایت می کند. او برای از بین بردن پولیپ و اجزای دیگری که باعث انسداد جریان مایعات از سینوس های شما شده است از یک جسم کوچک که می تواند پولیپ ها را بتراشد استفاده می کند.

همچنین ممکن است دهانه سینوس ها را که به مسیر های بینی منتهی می شود ، بزرگ تر کند. جراحی آندوسکوپی معمولا به عنوان یک جراحی سرپایی انجام می شود.

بعد از جراحی به احتمال زیاد باید از اسپری های کورتیکواستروئید استفاده کنید. این دارو می تواند از بازگشت پولیپ جلوگیری کند. دکترتان برای تسریع بهبود بعد از جراحی ممکن است شستشو به وسیله آب نمک را به شما پیشنهاد کند.

لازم به ذکر است که درمان پولیپ ، از عود مجدد آن جلوگیری نمی کند ؛ بنابراین باید ذکر شود که امکان عود پولیپ پس از درمان ، به طور مجدد وجود دارد.

یکی از نکات بسیار مهم در رابطه با عمل پولیپ ، در این باره می باشد که امکان انجام همزمان آن با جراحی زیبایی بینی ، وجود دارد.

جراحی پولیپ بینی

روش های درمان جراحی پولیپ بینی

پولیپکتومی و جراحی آندوسکوپی سینوس ، متداول ترین روش های جراحی درمان پولیپ های بینی هستند.

پولیپکتومی چیست ؟

پولیپکتومی ، روشی برای برداشتن پولیپ ها ، با استفاده از روش های ساکشن ویژه و ابزار خاص می باشد.
پولیپ های بینی ، توده های رشد کرده از بافت های ناهنجار در بینی یا سینوس می باشند. این توده ها معمولا خوش خیم ( غیر سرطانی ) بوده و حتی ممکن است ، سبب بروز علائم نشوند.

پولیپ های بزرگ تر می توانند ، مسیر عبور هوا در بینی را مسدود کرده و باعث بروز مشکلات تنفسی ، عفونت های مکرر و از دست رفتن ، حس بویایی یا چشایی شوند. اگر درمان های دارویی برای پولیپ های بینی شما موفق نباشد ، پولیپکتومی بینی پیشنهاد می شود.

در طول پولیپکتومی بینی چه اتفاقی می افتد ؟

پولیپکتومی بینی ، معمولاً تحت بیهوشی عمومی انجام شده ، و حدوداً 30 دقیقه طول می کشد. پزشک از طریق سوراخ های بینی ، به پولیپ ها دست پیدا می کند؛ بنابراین هیچ برشی ایجاد نمی شود. پولیپ های شما با استفاده از روش مکش ، یا با بکار گیری ابزار خاص برداشته می شوند. به منظور کنترل خونریزی ، معمولاً بینی شما با گاز استریل پانسمان می شود.

پولیپکتومی بینی ، معمولاً به عنوان یک درمان یکروزه انجام می شود؛ به این معنی که شما بعد از روند می توانید به منزل بازگردید. گاهی لازم است یک شب را در بیمارستان یا مرکز درمان سپری کنید.

برگشتن به منزل بعد از پولیپکتومی بینی

  • بعد از پولیپکتومی بینی ، نمی توانید رانندگی کنید؛ بنابراین از یکی از دوستان یا نزدیکان بخواهید ، تا شما را بعد از مرخص شدن به منزل بازگرداند.
  • تجربه کردن اندکی خونریزی از بینی ، در شب اول بعد از روند ، در پی برداشته شدن پانسمان ، امری طبیعی می باشد. اگر خونریزی افزایش یابد و شما نتوانید آن را متوقف کنید ، با پزشک عمومی یا نزدیک ترین مرکز درمان تماس بگیرید.
  • به مدت 2 تا 3 روز بعد از جراحی ، از فین کردن خودداری کنید. می توانید از داروهای مسکن از قبیل پاراستامول ، برای تسکین درد استفاده کنید.
  • در چند روز اول بعد از پولیپکتومی ، در بینی خود احساس انسداد و گرفتگی خواهید داشت. این حالت در طول 2 تا 3 هفته فروکش کرده و رفع خواهد شد.
  • خون آلود بودن مخاط بینی در چند روز اول بعد از درمان ، کاملاً طبیعی می باشد. اگر شما تب کردید یا مخاط بینی تان دارای رنگ غیر عادی بود ، باید تحت مراقبت پزشکی قرار بگیرید.
  • بیشتر بیماران می توانند ظرف 1 تا 2 هفته بعد از پولیپکتومی بینی ، فعالیت های نرمال خود را از سر بگیرند. شما باید در طول دوره ریکاوری ، از حضور در محیط های دود آلود یا مکان های شلوغ ، که احتمال قرار گرفتن در معرض سرماخوردگی یا آنفولانزا وجود دارد ، خودداری کنید.
  • در خصوص بازگشت به محل کار ، با پزشک خود مشورت کنید.

روند ریکاوری در اکثر بیماران به خوبی پیش می رود. مثل هر روند دیگری عوارض جانبی از قبیل موارد زیر ، قابل انتظار می باشد :

  1. خونریزی
  2. درد

برخی عوارض جانبی ویژه در پولیپکتومی بینی عبارتند از :

  • کبودی اطراف چشم ها
  • امکان بازگشت پولیپ ها

شستشو به وسیله ی سرم نمکی

جراحی آندوسکوپی سینوس چیست ؟

جراحی اندوسکوپی سینوس ، یک روند جراحی است که شامل باز کردن مجاری عبور هوا در سینوس های نزدیک بینی ، برای ایجاد امکان تخلیه صحیح بینی با استفاده از آندوسکوپی بینی می باشد. سینوس های نزدیک بینی ، گروهی از چهار فضای پر شده با هوا به نام حفره بینی می باشند. این سینوس ها گاهی عفونی شده ، و باعث بروز بیماری تحت عنوان سینوزیت می شود. برخی علائم سینوزیت شامل درد صورت ، گرفتگی بینی ، بی خوابی و غیره می باشد.

جراحی اندوسکوپی سینوس ، اصولاً به عنوان شکلی از درمان برای رینوسینوزیت مزمن ، پولیپ های بینی و برخی انواع سرطان انجام می شود. مداخلات جراحی ، معمولاً بعد از گزینه های دیگر ، از قبیل ناکارآمد بودن داروهای آنتی بیوتیک توصیه می شود.

علل جراحی آندوسکوپی سینوس

جراحی آندوسکوپی سینوس ، معمولاً برای درمان رینوسینوزیت های مزمن استفاده می شود. رینوسینوزیت مزمن (CRS) ، یک موقعیت التهابی است که در آن بینی و حداقل یک سینوس متورم شده ، و در تخلیه مخاط اختلالاتی ایجاد می کند.

این بیماری در اثر عفونت و فاکتورهای آناتومیکی ، از قبیل سپتوم کج یا پولیپ های بینی ، به وجود می آید. علائم آن شامل دشواری در تنفس از راه بینی ، تورم و درد در اطراف بینی و چشم ها ، تخلیه ترشحات در پشت بینی و ورود آن به گلو و ناتوانی در خوابیدن می باشد. CRS یک موقعیت رایج در بیماران کم سن و افراد جوان می باشد. اهداف اصلی جراحی سینوس تسکین علائم ، و درمان بسیاری از عفونت ها می باشد.

روند جراحی آندوسکوپی سینوس چگونه است ؟

جراحی آندوسکوپی سینوس ، تحت بی حسی موضعی به عنوان یک روند سرپایی قابل اجرا می باشد. معمولاً در طول و بعد از جراحی ، شما درد بسیار جزئی را تجربه می کنید. برای تکمیل روند ، معمولاً بین یک تا سه ساعت زمان مورد نیاز است.

در طول روند ، جراح در حین مشاهده مجرای بینی با استفاده از میکروسکوپ فیبروپتیک ، استخوان اتموئید را بر می دارد. همچنین جراح در حین کار در داخل بینی ، هر گونه انسداد آناتومیکی که مانع خروج صحیح ترشحات مخاطی می شود ، را نیز بر می دارد.

نرخ موفقیت جراحی آندوسکوپی سینوس چقدر است ؟

روند جراحی در صورتی موفق در نظر گرفته می شود ، که بخش عمده علائم از قبیل انسداد بینی ، کیفیت خواب ، بویایی و درد صورت ، بعد از گذر 1 ماه از زمان جراحی ، رفع شود. بررسی های انجام شده بر روی جراحی آندوسکوپی سینوس ، به عنوان روشی برای درمان رینوسینوزیت های مزمن ، نشان داده است که اکثریت بیماران ، بهبود کیفیت زندگی بعد از قرار گرفتن تحت جراحی را ، گزارش داده اند. نرخ موفقیت این روند در درمان بزرگسالان ، 80 تا 90 درصد و در کودکان 86 تا 97 درصد ، گزارش شده است.

ریکاوری جراحی آندوسکوپی سینوس

  1. ریکاوری 3 تا 5 روز به طول می انجامد. داروهای تجویز شده را طبق دستور مصرف کرده و از انجام فعالیت های سنگین ، تا زمان صلاح دید پزشک خودداری کنید.
  2. مراقبت های بعد از جراحی در دوره ریکاوری ، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بیمار باید در تمام جلسات مقرر شده توسط پزشک ، شرکت کرده و
  3. دستورالعمل ها در خصوص برداشتن پانسمان بینی ، و خصوصاً پروتکل های مربوط به شستشوی بینی را ، با دقت دنبال کند.

مدت زمان عمل پولیپ

مدت زمان مورد نیاز جهت انجام عمل جراحی پولیپ ، در هر فرد بسته به پارامترهای بسیاری متغیر می باشد ؛ بنابراین نمی توان مدت زمان مشخصی به منظور انجام جراحی پولیپ تعیین کرد ؛ اما در حالت کلی به کمتر از 2 ساعت زمان نیاز دارد.

بعد از عمل پولیپ چه باید کرد ؟

در حالت کلی دوران نقاهت عمل پولیپ ، طولانی نبوده ؛ اما با رعایت برخی از نکات می توان منجر به کاهش مدت زمان آن شد ؛ در ذیل به برخی از مهم ترین آن ها اشاره شده است ، جهت کسب نتایج مطلوب این موارد را رعایت کرده و سهل انگاری نکنید.

  1. داروهای تجویزی پزشک ، را منظم مصرف نمایید.
  2. جهت کاهش تورم و کبودی ناشی از جراحی پولیپ ، می توانید از کمپرس یخ استفاده کنید.
  3. از فین کردن خودداری کنید.
  4. به مدت طولانی سر خود را به سمت پایین خم نکنید.
  5. از خوابیدن به صورت دمر خودداری کرده و به طور طاق باز بخوابید ؛ هم چنین بهتر است تا مدتی بر روی پهلو نیز نخوابید ، چرا که سبب وارد شدن فشار به صورت و بینی می شود ؛ در حین استراحت و خواب به منظور ساخت زاویه 30 درجه ، دو بالش در زیر سر خود قرار دهید.
  6. در روزهای ابتدائی پس از عمل جراحی پولیپ ، مواد غذایی نرم و آبکی را در رژیم غذایی خود قرار داده و به مرور مواد غذایی سفت تر را جایگزین نمایید.

در صورت مشاهده علائمی که در ذیل به آن ها اشاره شده است ، سریعا به پزشک معالج خود مراجعه نمایید :

  1. دوبینی شدید
  2. اختلال در تنفس
  3. خونریزی شدید
  4. و از این قبیل موارد

چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به پولیپ هستند؟

افراد میانسال: پوليپ بيني بیشتر در بزرگسالانی که بیش از 40 سال سن دارند و کودکانی که مبتلا به آسم، سینوزیت مزمن، زکام و فیبروز کیستیک ( یک بیماری ارثی که منجر به مشکلات تنفسی می شود ) هستند شایع است.

خانم ها : خانم ها بیشتر از آقایان در معرض ابتلا به پوليپ بيني هستند.

شستشو با سرم نمکی

مرحله اول

شستشو با سرم نمکی

مرحله دوم

شستشو با سرم نمکی

مرحله سوم

روش های پیشگیری از ابتلا به پوليپ بيني

بعد از درمان پوليپ بيني با رعایت موارد زیر می توانید از ابتلای مجدد به پوليپ بيني پیشگیری کنید:

  • مدیریت آلرژی و آسم. توصیه های درمانی دکتر خود را برای مدیریت آسم و آلرژی دنبال کنید. اگر علائم بیماری شما به خوبی کنترل نشد این مساله را با دکتر خود در میان بگذارید تا برنامه درمانی جدیدی در اختیار شما قرار دهد.
  • اجتناب از محرک های بینی. تا جایی که امکان دارد از استنشاق آلاینده های موجود در هوا که منجر به التهاب و سوزش بینی و سینوس های شما می شود اجتناب کنید این آلاینده ها عبارتند از : آلرژن ها ، دود تنباکو ، گازهای شیمیایی ،گرد و خاک و دیگر ذرات ریز موجود در هوا
  • رعایت بهداشت. اگر هوای خانه شما خشک است از یک دستگاه مرطوب کننده هوا استفاده کنید. این کار به مرطوب کردن مسیر های تنفسی، بهبود جریان مخاط از سینوس ها و جلوگیری از انسداد و التهاب بینی کمک می کند.
  • استفاده از شوینده ی بینی. از یک اسپری آب نمک برای شستشوی مجاری بینی خود استفاده کنید. این کار جریان مخاط را بهبوده داده و بینی را از آلرژن ها و محرک های دیگر پاک می کند.

مراجعه به پزشک بعد از جراحی

هنوز راه مشخصی که در پیشگیری از ایجاد اولین پولیپ های بینی به شما کمک کند، وجود ندارد. درمان ریشه ای پلیپ ها و سنجیدن دلایل بروز پلیپ در هر فرد، به تحت کنترل داشتن پولیپ کمک می کند. همچنین در صورت داشتن جراحی، از بازگشت آن، جلوگیری می کند. دنبال کردن دستورالعمل های درمان نیز می تواند مفید واقع شود.

چه زمان باید به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم، ظرف چند روز پس ازدرمان، بهبود پیدا نکرد، به پزشک مراجعه کنید. همچنین در صورت داشتن علائم هریک از مشکلات احتمالی زیر با پزشک تماس بگیرید:

  • دید غیرعادی
  • تورم اطراف چشم
  • حالت گیجی

هزینه عمل پولیپ بینی

تعیین هزینه عمل جراحی پولیپ ، نیازمند انجام معاینات مورد نیاز توسط متخصص گوش و حلق و بینی می باشد ؛ بنابراین جهت کسب اطلاعات بیشتر در این باره به جراح بینی مراجعه نمایید.